VLS Lighthouse

Jeg tilbyr terapeutiske samtaler, og samtaler for selvutvikling, motivasjon, pårørende, og par.

Tilgivelse

Legg igjen en kommentar

283714_414051405299631_975275089_n Har du noen gang såret noen, uten å egentlig ville det? Det har jeg. Det fremkaller alle de ekle følelsene som skam, skyld, tristhet, og kanskje sinne rettet mot deg selv. Hvis den du sårer i tillegg står deg nær, kan det føles som om man ikke er verdig tilgivelse.

Det sier seg selv at dette ikke er særlig oppbyggende. Så hva skal man gjøre, når skaden allerede har skjedd? For det første bør man være raus med seg selv. Godta at mennesker gjør feil, også du. For meg er dette et stadig pågående prosjekt. Jeg vil jo så gjerne gjøre det rette, alltid! Slik er ikke virkeligheten. Vi mennesker prøver og feiler, og det er det læring baserer seg på.

Dette er enklere å godta når det bare går utover en selv. Når man har såret noen med sine feil, da er det bare én ting å gjøre: Si unnskyld! (Og men det!) Dette vanskelige ordet, enten det er «unnskyld», «beklager» eller hva enn som måtte føles naturlig, har stor kraft. Livet har ingen rewind – knapp. Sagt er sagt, og gjort er gjort, men det er lov å gi den som er såret og skuffet makten tilbake og muligheten til å eventuelt tilgi. Den som evner å tilgi har mye å lære oss.
Ha en fin, og lærerik dag!

Forfatter: vlslighthouse

Kognitiv terapi Selvutvikling Støttesamtaler Parsamtale Håndtering av sorg Motivasjon/coaching Gratis ammeveiledning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s