VLS Lighthouse

Jeg tilbyr terapeutiske samtaler, og samtaler for selvutvikling, motivasjon, pårørende, og par.

Negative tanker

3 kommentarer

En spansk-amerikansk studie konkluderer med at man kan kvitte seg med negative tanker på en enkel måte – det er bare å skrive dem på en lapp, rive den i stykker og kaste restene i søpla.

Andre teknikker kan være:

#1 Snu tankegangen

Istedenfor å si «Jeg kommer aldri til å få meg en ny jobb», bør du snu om tankegangen til «Jeg kommer til å få en jobb, selv om det kanskje tar litt tid».

#2 Stopp grublingen

Tar du deg selv i å gruble bør du distrahere deg selv med andre ting, som kan føre tankene over på noe annet.

#3 Lev i nuet

Ingen av oss kan forutse fremtiden, men mennesker med negative tanker vil ofte overbevise seg selv om de er helt sikre på hva som vil skje om én dag, én måned eller et år fremover. Prøv heller å lev i nuet. Det er mye lettere, og det hindrer deg i å tenke katastrofer.

#4 Ikke vær for hard mot deg selv

Godta at du tok avgjørelsene ut fra informasjonen og ressursene du hadde på det aktuelle tidspunktet.

#5 Unngå isolering

Å komme seg ut blant venner vil bidra positivt på humøret. Kanskje får du noen gode råd, og kanskje du til og med ender opp med å ha det gøy 😉

#6 Bevar den daglige rutinen

Om du har mange negative tanker er det viktig å etablere daglige rutiner. Det gir deg en smak av regelmessighet.

#7 Sett deg noen realistiske mål

Velg ut noen få, konsekvente mål du lett kan oppnå. Disse målene bør være spesifikke, oppnåelige, målbare, nyttige og tidsbegrenset.

#8 Gjenoppta hyggelige aktiviteter

Skriv ned alle tingene som du liker eller likte å gjøre før, men som du har sluttet med fordi du er lei eller deppa. Det kan være å dra på kino, henge med venner eller så enkelt som å ta en tur kaféen på hjørnet med en avis.

Hva er DINE tips for å bli kvitt negative tanker?

 

Forfatter: vlslighthouse

Kognitiv terapi Selvutvikling Støttesamtaler Parsamtale Håndtering av sorg Motivasjon/coaching Gratis ammeveiledning

3 tanker om “Negative tanker

 1. Supert innlegg Vibeke 😉 Anbefaler også å prøve «Braindumping» når du er stresset/negativ. Teknikken er enkel , men SÅ effektiv og er brukt av utallige coacher i mange år.

  Bare finn en god penn og en skriveblokk. Så setter du deg et sted du kan være i fred en stund. Skriv så ned i stikkordsform absolutt alt som stresser og bekymrer deg. Det kan være alt fra : «jeg skulle skiftet lyspære på kjøkkenet» til » jeg vet ikke om mannen min elsker meg..» Få med absolutt alle tankene som surrer i hodet ditt og bekymrer deg. Alt du skulle/burde/må gjøre, alt du synes er feil og ikke bra i livet ditt.

  Når du har gjort det tar du deg et par gode djupe åndedrag og ser på listen din på nytt. Så vil jeg du skal stryke over med pennen din ALT som er utenfor din kontroll. Dvs alle de tingene du bekymrer deg for som du ikke får gjort noe med. For det DU ikke KAN endre, er det liten hjelp å bekymre seg over..

  Ta så et nytt pust i bakken, og kikk på listen din. Stryk så ALT det som bare henger med fra år til år, som du skulle/burde gjort -men som ikke er SÅ viktig, eller som du vet du strengt tatt ikke kommer til å gjøre noe med. Som feks å gå ned de siste 5 kiloene, rydde loftet osv.

  PUHHH nå bør det være mange herlige streker på listen, og vips så blir hodet ditt LITT lettere fra alle negative tanker og bekymringer ❤

 2. Dette høres ut som en svært nyttig teknikk, Anne, som jeg gjerne tar med meg til mine kunder og klienter!
  Aller først kan jeg kanskje prøve den ut på meg selv? 😉

  • Klokt å teste selv først også, så du vet hva du snakker om hihi. Har brukt teknikken mange ganger opp igjennom årene både for klienter og meg selv i eget liv, når jeg er stresset av å ha litt for mange baller i luften samtidig 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s